mr. J.W. Heemskerk Strafrecht Advocaat

profielfoto Jules-resized

mr. J.W. Heemskerk (Jules)

Strafrechtadvocaat

Jules heeft ruim 20 jaar ervaring in het strafrecht. In 2000 is hij afgestudeerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van Universiteit van Maastricht met als specialisatie Strafrecht.

Na zijn studie is hij als advocaat aan de slag gegaan bij een gerenommeerd strafrechtkantoor in Maastricht. In 2008 is Jules naar het openbaar ministerie overgestapt. Als officier van justitie was Jules werkzaam op de afdeling Zware Criminaliteit.

Jules’ passie voor de advocatuur en de verdediging in strafzaken bleek echter te groot, waardoor hij in 2011 afscheid nam van het openbaar ministerie en is teruggekeerd in de strafrechtadvocatuur. De kennis en ervaring die Jules bij het openbaar ministerie heeft opgedaan, brengt hij nu in de praktijk ten behoeve van de verdediging van zijn cliënten. Hij weet immers als geen ander hoe het er bij de tegenstander aan toegaat en gebruikt dit in zijn verdedigingsstrategie. In 2016 startte hij voor het eerst zijn eigen kantoor. Enkele jaren later resulteerde dit in Heemskerk & Kurvers Advocaten.

Cliënten worden door Jules in uiteenlopende strafrechtelijke procedures bijgestaan. Jules komt snel tot te juridische kern en voert vervolgens een uitstekende verdediging!

Jules is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd als advocaat gespecialiseerd in het strafrecht. Voor deze inschrijving dient hij voortdurend te voldoen aan de geldende kwaliteitseisen die de Nederlandse Orde van Advocaten aan een dergelijke inschrijving stelt.

Aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtwetenschappen van de Universiteit Utrecht volgde Jules de Specialisatieopleiding Strafrecht. Tevens is hij lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA).

Sinds 2023 is Jules lid van de Orde van Advocaten Limburg. Hier bekleedt hij de functie van portefeuillehouder Strafrecht.